Gooiland

Verborgen Verleden 2023

De nieuwe serie start op 28 januari met de volgende acht bekende Nederlanders: Liliane Ploumen, Wim en Hans Anker, Dionne de Graff, Daan Schuurmans, Carice van Houten, Joep Deudekom, Joke Bruijs en Edson da Graca. Ook op zoek naar verborgen verhalen. Volg het handige stappenplan van het CBG.

Lezing: Jouw familiegeschiedenis

Wie waren mijn voorouders? Hoe leefden ze en wat beleefden ze? En hoe pak ik het onderzoek naar mijn familiegeschiedenis aan? Willem-Jan van Grondelle vertelt over deze leuke en soms verslavende hobby die verrassende uitkomsten kan opleveren. 18 november 2022 van 10:00-12:00 in de Bibliotheek Bussum, Wilhelminaplantsoen 18, 1404 JB …

Bijeenkomst 2 november

Wij nodigen u graag uit voor een afdelingsbijeenkomst op woensdagavond 2 november 2022 om 20:00 uur in de Bethlehemkerk in Hilversum (inloop vanaf 19:30), met een presentatie over ‘Delpher door Sarah D’Huys. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden. Er wordt geen entree geheven!

In dienst van Napoleon

Op de website www.infransediensttussenvechteneem.nl worden de verhalen verteld van ca. 560 jongemannen uit 18 plaatsen in het gebied tussen Vecht en Eem, die tussen 1810 en 1814 onder Napoleon dienden. Het waren jongemannen die al in het Hollandse Leger hadden gediend, vrijwilligers en dienstplichtigen. Wanneer kwamen ze in dienst, in …

Verborgen Verleden

Komende afleveringen: 5 maart: Douwe Bob 12 maart: Hedy d’Ancona 19 maart: Hans Kesting 26 maart: Floortje Dessing 2 april: Paul de Leeuw 9 april: Fidan Ekiz Ook op zoek naar verborgen verhalen. Volg het handige stappenplan van het CBG.

Erfgenamenonderzoek

‘De Erfgenaam’ met Ruben Nicolai per 23 februari a.s. weer op RTL4. “Soms loopt een spoor [naar ‘eigenaren’ van onbekende nalatenschappen] echter dood, en dat blijkt hartstikke zonde. Hoog tijd dus voor Ruben en erfrechtelijk genealoog Klaas Zondervan om weer op pad te gaan.”

Openbaarheidsdag Nationaal Archief

Elk jaar viert het Nationaal Archief Openbaarheidsdag. Dit keer op 4 januari 2022. Ook dan worden talrijke archiefstukken vrij opvraagbaar die daarvoor niet, of alleen onder voorwaarden in te zien waren. Nieuwe verhalen krijgen daarmee de ruimte om te worden verteld; soms nadat de stukken erover 75 jaar ongezien waren. …

NGV website

Een aantal onderdelen van de NGV website zoals NGV Ledenservice, NGV Helpcentrum en NGV Nieuws zijn te bezoeken via www.ngv.nl. Gegevens van Hoofdbestuur en afdelingen vind u hier: hoofdbestuur-ngv.nl.