Agenda
De site is gestart in 1997 en bevat inmiddels de grootste verzameling links naar vrij toegankelijke genealogische bronbewerkingen in de Benelux (> 20.000 links) en is zodoende een druk bezochte bron van informatie. Vermeldingen zijn gerangschikt per provincie, regio en plaats.
Doel is het bieden van ondersteuning bij genealogisch onderzoek in de brede zin van het woord. We proberen onderzoekers nieuwe aanknopingspunten te bieden, niet door pasklare antwoorden aan te bieden, maar door ‘eigen’/actief onderzoek in primaire en secundaire bronnen te stimuleren.
Tijdens de lezing zal Paul Balm (voorzitter Stichting Geneaknowhow) kort de geschiedenis van de onderdelen van Geneaknowhow behandelen en vervolgens een selectie tonen uit het uitgebreide aanbod.
Tienminutenpraatjes: Heeft u bij uw stamboomonderzoek iets ontdekt wat voor een ander wel interessant, bijzonder of leuk is, dan krijgt u de gelegenheid hierover iets te vertellen. Heeft u een vraag in een vastgelopen onderzoek? Wie weet kan iemand helpen. Ook kunt u bv. uw eigen website tonen aan de zaal. Heeft u die website zelf gemaakt (html of met wordpress), met welk programma en waar heeft u die website geplaatst, bij een hostingprovider of uw eigen internetprovider. Het gaat dus om een zelfgemaakte website.
Wilt u een ‘praatje’ houden, dan is aanmelden bij gewenst.
Op donderdagmiddag 14 december komt Conny van den Eijnden de aanwezigen
vertellen over onze voornamen.
Dan volgt een pauze, waarin u de betekenissen van voornamen kunt opzoeken.
Het tweede gedeelte gaat over de verklaring van achternamen/familienamen.
Het geheel zal zeker niet saai zijn, want over “namen” is veel te vertellen, enige
hilariteit zal dus niet ontbreken.
Van harte welkom.