NGV Betuwe

Home

Genealogie in Rivierenland

Hebben jouw voorouders zich altijd opgehouden tussen de grote rivieren, of zijn zij later hier komen wonen? Dan is Genealogie in Rivierenland (GIR) jouw genealogische bron voor stamboomonderzoek.

Onze leden zijn onderzoekers met grote kennis van de Tielerwaard, Bommelerwaard, Over Betuwe en Neder Betuwe. Onder hen zijn zeer ervaren genealogen.

Deze website geeft jou een kijkje in de mogelijkheden van de afdeling Betuwe van de Nederlandse Genealogische Vereniging.

Maar het meest kom je toch te weten door eens langs te komen tijdens een Stamboomcafé-middag elke tweede vrijdagmiddag van 2-4 in het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel (muv. juli/aug). Je ben van harte welkom.

Hoe werkt GensDataPro3? In ieder geval heel eenvoudig als het gaat om invoeren van personen. Overzichtelijk bij invoer op scherm en direct….

Lees meer . . .

De Dokwerker, monument op het J.D.Meijerplein in Amsterdam. Ter nagedachtenis aan de Februaristaking van 1941.

Lees meer . . .

Vrijdagmiddag 8 september as. 2-4 uur is er weer Stamboomcafé! Kom met je stamboomvragen. Ervaren leden helpen je zoeken naar het antwoord.

Lees meer . . .

De talkshow Boeren, Burgers en Buitenlui komt terug in samenwerking met de NGV.

Gezocht: voorouders van der Brughvan der Horst en van Dreumel (Betuwe 17e eeuw) en voorouders van den Hoofdakker en Vermeer (omg. Kesteren 1719-1814).

Door: Hanno de Iongh (17 april 2023)

Lees meer . . .

Gezocht: Nicolaas Burgert van Haren, geboren begin 1700 te Zaltbommel

door Dirk Jan van Haren Noman (15 maart 2023)

Een van onze voorvaderen (langs de vrouwelijke lijn) is Nicolaas Burgert van Haren, geboren eerste kwart 1700 te Zaltbommel. Ik zoek zijn geboorte (doop), ouders, beroep en overlijdensdatum.

Lees meer . . .

Gezocht: Foto van Henk Arisse uit Zoelen.

door webredacteur-bet -10 februari 2023

Gezocht: Foto van Henk Arisse uit Zoelen.  Richard van de Velde is secretaris van de Stichting Veteranen Buren. Deze stichting wil een plaquette plaatsen op het oorlogsmonument in Maurik voor zes militairen, die na de Tweede Wereldoorlog in het voormalig …

Lees meer . . .

Jouw hulpvraag kan hier ook staan.
Gebruik het contactformulier.

Afdelingsbibliotheek

Ruim 1200 items voor de genealogische
onderzoeker

  • Transcripties en indexen
  • Boeken
  • Tijdschriften
  • de Osenvorenreeks

Lees meer . . .

Transcripties van doop-, trouw-, begraaf- en andere boeken uit het Rivierengebied

In de komende maanden zullen er regelmatig boeken worden bijgeplaatst. Om te beginnen een aantal boeken van plaatsen beginnend met een H en een W

Lees meer . . .

De herkomst en betekenis van voor- en achternamen en genealogisch onderzoek

Lezing 16 mei as. door Conny van der Eijnde. Er zitten aan de naamgeving onverwachte verschijnselen. In het katholieke zuiden was het de gewoonte om de zevende zoon Louis te noemen . . .

Lees meer . . .

Zoeken – onderzoeken – vorsen – rechercheren

Stamboomonderzoek heeft met de bovenstaande werkwoorden van doen. Maar wat is nu het meest toepasbaar en misschien nog belangrijker, hoe doen we het? Analoog of digitaal?

Vind HIER uitleg, tips en adressen!

Heraldiek

Heraldiek of wapenkunde is voor veel genealogen een onderwerp van belang. Voert de familie een geslachtswapen dan had je mogelijk adellijke voorouders. Het uitzoeken waard!

Meer over heraldiek in het algemeen en de familiewapens in het bijzonder vind je HIER

Een database van geslachten in het Rivierengebied?

Heb jij ook voorouders in ons rivierengebied? Selecteer die personen, hun kinderen en hun ouders in jouw genealogie-programma. Maak van die selectie een Gedcom en mail die naar ons. Weet je niet hoe dat moet? Stuur ons een berichtje via de contactpagina en wij helpen je. En natuurlijk wordt ook jouw naam vermeld als aanbrenger van gegevens. Je helpt andere onderzoekers en krijgt misschien van (verre) familie bericht. Tenslotte kan de site over de hele wereld worden bekeken.


Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en ontvang automatisch de nieuwsbrief.