NGV Kwartier van Nijmegen

Kwartier van Nijmegen

Welkom

Het werkgebied van de afdeling Kwartier van Nijmegen bestrijkt de regio rond Nijmegen, het Land van Maas en Waal en het gebied ten noorden van Nijmegen (incl. Arnhem).

U bent welkom op onze maandelijkse afdelingsavonden. In de meeste gevallen wordt een lezing verzorgd over een voor genealogen interessant onderwerp, maar u kunt ook terecht met uw onderzoeksvragen. Locatie: Wijkcentrum Dukenburg (zaal 0.09), Meijhorst 7039, 6537 EP Nijmegen (NS station Dukenburg, buslijn 331, halte Meijhorst sporthal). De avonden zijn vrij toegankelijk voor NGV leden en niet-leden. Voor de komende lezing(en) gaat u naar https://www.ngv-afdelingen.nl/nym/agenda/

Viermaal per jaar ontvangen de leden van de afdeling ons afdelingsblad, binnenkort vindt u op de NGV site doorzoekbare edities. Maandelijks verzenden we een nieuwsbrief, waarop ook niet-leden zich kunnen abonneren.

Onze bibliotheek is ondergebracht bij het Regionaal Archief Nijmegen. Op https://studiezaal.nijmegen.nl/ kunt de collectie doorzoeken, vink ‘Bibliotheek’ aan en filter op ‘NGV, afdeling Kwartier van Nijmegen’

Tweemaal per jaar wordt een cursus Familiegeschiedenis georganiseerd, voor inlichtingen mailt u naar . Vanaf oktober 2023 organiseert de afdeling een schoolproject Familiegeschiedenis voor basisschool-leerlingen (bovenbouw). Daarnaast kunnen geïnteresseerden terecht tijdens inloopsessies (‘Stamboomcafé’s’), zie de Agenda voor data en locaties.