Laatste Nieuws 14 mei 2023

Laatste Nieuws 14 mei 2023

Beste leden,

–  0  –  0  –  0  –  0  –  0  –

Komende zaterdag 3 juni hebben we om 14.00 uur weer een bijeenkomst in ons vaste lokaal “De Vroone” te Kapelle.

Deze keer gaat de voordracht over: “Uitleg over en demonstratie van de mogelijkheden van de nieuwe NGV website en de toekomstige ontwikkelingen”

De NGV is druk doende op de nieuwe website allerlei digitale voorzieningen te ontwikkelen om u te ondersteunen in uw genealogisch onderzoek. Graag informeren we u hierover, laat u verrassen door de nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen, u kunt al uw eigen vragen kwijt, en wellicht heeft u zelf wensen of ideeën.

Graag zien we u daarom van harte komende zaterdag 3 juni weer allemaal in Kapelle

–  0  –  0  –  0  –  0  –  0  –

Het CBG verraste ons een tijd geleden met de mededeling dat zij jaarlijks een Famillement gaan organiseren. Dit jaar op 10 juni in het gebouw van het CBG

Onlangs ontving het HB echter een bericht van het CBG dat dit Famillement van 2023 helaas toch NIET DOOR GAAT.

Volgend jaar zal het Famillement weer als vanouds worden georganiseerd.

–  0  –  0  –  0  –  0  –  0  –

We hopen dat u vervolgens een mooie zomer en wellicht mooie vakantie zult hebben. Na de zomer starten we op zaterdag 7 oktober om 14.00 uur weer een nieuwe bijeenkomst in ons vaste lokaal “De Vroone” te Kapelle.

Deze keer gaat de voordracht over: “Het nut van oude belastingregisters bij genealogisch onderzoek”

De heer Aad Verouden laat ons zien op welke wijze we diverse problemen in ons genealogisch onderzoek toch kunnen oplossen door gebruik te maken van de belastingregisters. Juist in die belastingregisters is de identificatie van personen in hun eigen belang nauwgezet vastgelegd, Aan de hand van diverse voorbeelden wordt verteld hoe valkuilen vermeden, en problemen opgelost konden worden.

Graag zien we u na de zomer op 7 oktober weer allemaal in Kapelle

Evert B. Beket

afdelingssecretaris Zeeland