NGV afdeling Betuwe

Lezing: GensDataPro3 door Bas Wilschut.

Lezing van 18 april 2023 te Tiel

Een goed bezette zaal bij het RAR. Was natuurlijk ook belangrijke lezing; Veel gebruikers van GensDataPro die wel eens meer wilden weten.

Hoe werkt GensDataPro? In ieder geval heel eenvoudig als het gaat om invoeren van personen. Overzichtelijk bij invoer op scherm en direct in een schema. Simpele controle op dubbele personen en eenvoudig te ontdubbelen. Ik denk veel herkenbaar voor gebruikers maar ook voor gebruikers van andere programma’s herkenbaar.

Maar dan is Bas aan zet met de unieke mogelijkheid om via WieWasWie.nl akten direct in het programma te importeren. Als eenmaal een familielid is gevonden maak je gebruik van de knop rechts; Kopiëren URL. Selecteer de link die verschijnt en klik op kopiëren of ctrl-C. Ga naar Je geopend GensDataPro en klik daar op de gekleurde “W”. Alle gegevens uit WieWasWie verschijnen in het linkse scherm met de data die we zagen in WieWasWie. Heb je linksboven het schema-icoontje aangeklikt dan verschijnen ook alle familieverbanden in beeld. Vergeet niet te kijken via het label “Combinatiehandelingen” of één van de personen soms al in de gegevens aanwezig is (ontdubbelen). Ervaar hoe makkelijk je kan ontdubbelen. Zie ook deze video:

Een HOT-item is het onbeperkt koppelen van foto’s/documenten aan personen, bronnen en adressen. Bv. bij een gezinsbeschrijving de pasfoto’s van vader en moeder en pasfoto’s van de kinderen gesneden uit hun lagere schoolfoto’s. Daarnaast de gezinsfoto, eventueel met gekoppelde namen.

Nog meer weten waarom ik zo enthousiast ben over GensDataPro? Kijk maar op https://gensdatapro.nl/ngvgdp/informatie en bekijk de 14 instructie video’s.

Is GensDatapro nog nieuw voor jou? Kijk op gensdatapro.nl en kies voor de Demo-versie. Je kan tot 250 personen invoeren. Ervaar hoe de “?” of “Help” werkt bij ieder schermbeeld. Ook een Gedcom -of een Progenbestand kan je in zijn geheel invoeren in de “Demo’. Probeer ook het label “Uitvoer”. Voel hoe makkelijk het werkt. Uw Webredacteur gebruikt al 20 jaar GensDataPro met tevredenheid. Het programma kost éénmalig € 60,- .

Geef een reactie