NGV Utrecht

Afdeling

Heerlijkheid Utrecht (Atlas Maior, J. Blaeu, 1665)

Ruim 5.000 beginnende en ervaren genealogen in ons land zijn verenigd in de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). Zij vormen een groep van personen die – ongeacht hun maatschappelijke achtergrond – zich in hun liefhebberij met elkaar verwant voelen. De NGV biedt daarbij op velerlei wijze steun.

De NGV kent in ons land meer dan 20 regionale afdelingen die zelfstandig werken. Ieder lid van de vereniging is tevens lid van de afdeling in het gebied waarin hij of zij woont (tenzij er een persoonlijke voorkeur is voor een andere afdeling).

Utrecht is een relatief grote regionale afdeling met meer dan 300 leden. De afdeling organiseert iedere maand (van september t/m mei) een lezing over genealogie of een aanverwant onderwerp, en geeft vier maal per jaar een eigen afdelingsblad uit, de Stichtse Heraut. Ook verzorgt de afdeling een maandelijks voorouderspreekuur en tal van andere activiteiten zoals excursies, kennismakingsbijeenkomsten voor nieuwe leden en een beginnerscursus genealogie.

De afdeling Utrecht is eind februari of begin maart 1948 opgericht; nadat deze afdeling ca. juli 1952 had opgehouden te bestaan, werd zij opnieuw opgericht op 7 april 1953. Het werkgebied omvat plaatsen in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Vijfheerenlanden, Woerden, Wijk bij Duurstede en IJsselstein.

Bestuur

Stichtse Heraut

Bijzondere publicaties

Word lid!