NGV Utrecht

Bijzondere publicaties

Behalve de Stichtse Heraut heeft de afdeling ook een aantal bijzondere publicaties uitgebracht, die nog te bestellen zijn bij de secretaris (mail)

60 jaar Afdeling Utrecht 1948-2008

Op de CD staan de jaargangen van de afdelingstijdschriften “De Stichtsche Heraut” (1953-1964) en “De Stichtse Heraut” (1988-2007); verder zijn opgenomen de in 1998 uitgegeven “Criminele Heraut” en de boeken “Stichtenaren uit vroeger jaren” deel I en deel II.

Leden kunnen de CD aanvragen bij de secretaris en kosteloos ophalen op een afdelingsavond.

Dameslijnen; 90 Utrechtse matrilineaire stamreeksen

Bundel uitgebracht ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de afdeling Utrecht in 2008, met 90 stamreeksen in vrouwelijke lijn, aangeleverd door leden van de afdeling.

De gedrukte versie is niet meer verkrijgbaar. Leden kunnen de PDF kosteloos gemaild krijgen; op aanvraag bij de secretaris (mail) onder vermelding van het lidnummer.

Utrechtse hoveniers; genealogieën van een bijzondere beroepsgroep

CD uitgegeven ter gelegenheid van de landelijke Genealogische Dag 2011 in Utrecht, die in het teken stond van de hoveniers. De CD bevat het boek van F.J. Scheepens (1986) “Utrechtse hoveniersgeslachten, genealogieën van ca. 1600-1900”, met een aantal aanvullingen en nieuwe genealogieën, een namenlijst 1850-1840 en enkele artikelen over hoveniers.

Leden kunnen de CD aanvragen bij de secretaris en kosteloos ophalen op een afdelingsavond.

Sportgeschiedenis Utrecht; foto’s en familieachtergronden

Speciaal nummer van de Stichtse Heraut ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de NGV afdeling Utrecht.

Deze “glossy” bevat artikelen over Utrechtse sportclubs in 1948, sporters en hun familieachtergronden, , rijk geïllustreerd met foto’s en een groot aantal kwartierstaten.

Deze publicatie is te bestellen voor E 12,- (inclusief verzendkosten; of E 7,50 indien opgehaald op een afdelingsavond) bij de secretaris.