Ledenvergadering en lezing Indische familiegeschiedenis – Kevin Felter

Ledenvergadering en lezing Indische familiegeschiedenis – Kevin Felter

Datum: 10 april 2024
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Blauwe zaal van de Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan 1, 3571 WH Utrecht.

Op 10 april vindt de haljaarlijkse ledenvergadering van de afdeling Utrecht plaats. De agenda en stukken van de ledenvergadering vindt u in het aprilnummer van de Stichtse Heraut.

Na afloop van de ledenvergadering zal de heer Kevin Felter een lezing geven over het onderzoek naar Indische familiegeschiedenis.

De bronnen voor genealogisch onderzoek naar voorouders die in Nederlands-Indië hebben geleefd, verschillen op een aantal belangrijke punten met die van bronnen over voorouders in Nederland. Daarbij komt dat de toegang tot Indische genealogiebronnen ook nog eens moeilijker is dan die tot menig Nederlandse bron. Tijdens deze lezing zullen de meest geraadpleegde bronnen voor Indisch genealogisch onderzoek aan bod komen middels praktijkvoorbeelden. De lezing zal worden verzorgd door Kevin Felter, Indisch genealoog, auteur en voormalig bestuurslid van de Indische Genealogische Vereniging (IGV). Daarnaast zal ook in vogelvlucht de geschiedenis van Nederlands-Indië aan bod komen, voor de context en herkomst van de Indisch genealogische bronnen die wij vandaag de dag raadplegen voor genealogisch onderzoek.