NGV Delfland

Agenda

Voorouderspreekuur

Datum: 12 april 2023
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: Stadsarchief Delft, Gantel 21, 2635 DP Den Hoorn

Wilt u beginnen met stamboomonderzoek en weet niet hoe dat moet? Bent u vastgelopen met uw onderzoek naar uw voorouders of zijn er tijdens het onderzoek vragen ontstaan? Wij helpen u graag.
Het spreekuur wordt verzorgd door enkele bestuursleden van de NGV afdeling Delfland en is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden.
Aanmelden moet per e-mail via . Er wordt dan een afspraak van mimimaal een halfuur ingepland.

Lezing “Maritieme historie en Genealogie”

Datum: 13 april 2023
Tijd: 19:30 - 21:30
Locatie: Kerkelijk Centrum Delfgauw, Zuideindseweg 7 Delfgauw

WEGENS ZIEKTE VAN DE SPREKER IS DEZE LEZING GECANCELD Lezing door de heer J.J. Kaldenbach te Alkmaar. De rijke geschiedenis als havenstad hoef je een Delvenaar/Delftenaar of Delfshavenaar niet uit te leggen. De laatste VOC- schatten worden nu met een Europese subsidie ook gedigitaliseerd en zijn niet voor niets Unesco- …

Afdelingsledenvergadering

Datum: 13 april 2023
Tijd: 21:30 - 22:00
Locatie: Kerkelijkcentrum Delfgauw Zuideindseweg 7 Delfgauw

Ieder halfjaar houdt de afdeling een afdelingsledenvergadering als voorbereiding van de Algemene Vergadering van de NGV in Bunnik. Voorafgaand aan de ledenvergadering zal er een lezing worden gehouden. Deze begint om half acht. De agenda van de afdelingsledenvergadering wordt in het Mededelingenblad gepubliceerd. De vergaderstukken van de AV in Bunnik …

Start cursus Genealogie voor beginners

Datum: 26 april 2023
Tijd: 14:00 - 16:30
Locatie: Stadsarchief Delft, Gantel 21 Den Hoorn ZH

Bent u ook wel eens nieuwsgierig naar uw voorouders. Waar komen ze vandaan? Wilt u beginnen met stamboomonderzoek en weet niet hoe dat moet?
De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Delfland organiseert in samenwerking met Stadsarchief Delft een cursus “Genealogie voor beginners” op zes woensdagmiddagen.
In de cursus leert u genealogische onderzoekmethoden; zoekmogelijkheden in de archieven en op internet; verwerken van gegevens in genealogische computerprogramma’s en veel informatie over bronnen in de 20e, 19e, 18e en 17e eeuw. Tijdens de cursus wordt er iedere middag ook praktisch geoefend.
De cursus wordt gehouden in de cursuszaal van Stadsarchief Delft, Gantel 21, 2635 DP Den Hoorn
op 6 woensdagmiddagen van 26 april t/m 31 mei van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Voor meer informatie over inhoud van de cursus, kosten en aanmelding kunt u mailen naar