NGV Delfland

Familieadvertenties

Leden hebben jarenlang familieberichten verzameld uit Delflandse kranten, de Haagsche Courant en soms uit familiegegevens, die leden beschikbaar hebben gesteld. In de toekomst wordt de collectie uitgebreid met advertenties uit de Leidschendamse en Westlandse kranten. Zij bevatten informatie over geboorte, huwelijk, echtscheiding, overlijden, jubilea, nalatenschappen, faillissementen en overige gebeurtenissen. 

Omdat de gebeurtenisplaats soms ook buiten Delfland lag en de advertenties niettemin in Delflandse kranten stonden, komen de betreffende gebeurtenissen voor in heel Nederland en ook in het buitenland.

De  verzameling, t/m 2013, bevat ruim 56.000 familienamen, voornamelijk uit de periode vanaf 1997, maar ook enkele van daarvoor.

Periodiek worden er advertenties toegevoegd. 

Van deze collectie zijn indexen vervaardigd, die u hier alleen kunt raadplegen als u lid bent van de NGV en bent ingelogd. In 2011 zijn de scans van de advertenties aan de indexen toegevoegd en online te raadplegen. Deze bevatten: een uniek advertentienummer, de plaats en datum van gebeurtenissen en persoonsnamen.

De indexen worden periodiek aangevuld. Indien u in de indexen voor u relevante informatie gevonden heeft kunt u bij de Helpdesk de betreffende advertenties opvragen,

Als u de site voor de familieadvertenties wilt raadplegen klikt u hier en kies dan Collectie Delfland. De collectie staat op een aparte site en daarvoor moet opnieuw ingelogd worden op deze pagina, ook als u al ingelogd bent op de ngv.nl site.

U mag de informatie alleen raadplegen voor eigen gebruik en deze mag nimmer voor commerciële doeleinden worden bestemd. Niets uit deze database mag op enigerlei wijze worden gekopieerd, bewerkt of verspreid zonder voorafgaande toestemming van de NGV afd. Delfland.