NGV Groningen

GroninGEN

GroninGEN is het blad van de NGV-afdeling Groningen. Viermaal per jaar verschijnt er een boekje van 32 pagina’s over Groningse families, familieverhalen, misdaad, feesten en alles wat onze voorouders bezig heeft gehouden. En omdat we veel voorouders delen, gaat dat vaak ook over voorouders van andere onderzoekers. U kunt op twee manieren de GroninGEN ontvangen:

  • door lid te worden van de NGV. Een lidmaatschap geeft naast de GroninGEN ook het landelijke magazine Gens Nostra en toegang tot alle voorzieningen van de landelijke vereniging.
  • door abonnee te worden van de GroninGEN.

Historie

De GroninGEN is in in 1994 zijn leven begonnen onder de naam Huppeldepup. Ondanks verwoede pogingen van het toenmalige bestuur om de naam te veranderen vonden de lezers van de Huppeldepup die naam lange tijd prima. In 2008 werd het blad herdoopt tot Roots@Groningen en in 2012 kreeg het zijn huidige naam GroninGEN. Oude nummers en indexen zijn gratis te downloaden.

Over deze site

Deze site beschrijft de activiteiten van de afdeling Groningen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). De NGV is de landelijke vereniging voor familieonderzoek.

Lid worden

U kunt lid worden van de NGV of een abonnement nemen op GroninGEN. Klik hier indien u dat wilt.