NGV Groningen

Voor schrijvers

We zijn blij als iemand een artikeltje voor de GroninGEN komt inleveren. We hebben het meest aan artikelen die voldoen aan de volgende criteria:

  • 1 to ca 8 pagina’s. Is je artikel langer, dan kunnen we hem meestal alleen in meerdere afleveringen publiceren. Daar zijn we echter geen fan van.
  • met voldoende “Groningse” inslag. We zijn een Gronings clubje. Er mag wel wat van buiten de provincie in voorkomen uiteraard maar we zien graag een Groningse kern van je verhaal.
  • historisch of genealogisch interessant. Een kwartierstaat die alleen is gebaseerd op AlleGroningers (die je gewoon kunt opzoeken) is minder leuk dan eentje waar veel andere bronnen zijn geraadpleegd.
  • aangeleverd in Word.

De redactie van GroninGEN helpt met liefde om een verhaal aan te scherpen of korter te maken – we kunnen een deel van hetartikel als bijlage op deze website plaatsen. En de redactie behoudt zich ook het recht voor om artikelen niet te plaatsen.

Afbeeldingen maken een artikel leuker. Respecteer aub de rechten van de maker op hun afbeeldingen. Op deze pagina beschrijven we of er rechten op afbeeldingen kunnen berusten,