NGV Rijnland en Kennemerland

Welkom

De NGV-afdeling Rijnland en Kennemerland ontstond in november 2022 door samenvoeging van de oorspronkelijke afdeling Rijnland en de afdeling Kennemerland.

Op deze website informeren we je over alle activiteiten van de afdeling, zoals de lezingenavonden, de voorouderspreekuren, excursies, en cursussen die georganiseerd worden in samenwerking met bijvoorbeeld enkele Volksuniversiteiten in onze regio. Zie daarvoor de tabbladen Nieuws en Agenda.

Achter het tabblad Afdeling vind je algemene informatie over de afdeling, zoals locaties van samenkomst en ons werkgebied.

Achter het tabblad Publicaties vind je informatie over de verschillende publicaties van de afdeling: Verslagen van lezingen, het Mededelingenblad van de voormalige afdelingen (Mededelingenblad Rijnland en Gens Propria van Kennemerland), de Kwartierstatenboeken en de Bronnenboeken van de voormalige afdeling Rijnland.

Binnen het werkgebied van de afdeling is een aantal archiefdiensten gevestigd. Ook is een groot aantal historische verenigingen en streekhistorische musea actief in de regio. De webadressen vind je achter het tabblad Interessante webadressen.

Via de mailadressen van de bestuursleden op het tabblad Contact kun je contact opnemen met het afdelingsbestuur.

bron: Hoogheemraadschap van Rijnland, kaart vervaardigd door Floris Balthasars, ca. 1610