NGV Rijnland en Kennemerland

Publicaties Rijnland en Kennemerland

In de loop der jaren hebben de sinds eind 2022 samengevoegde afdelingen Rijnland en Kennemerland een groot aantal publicaties verzorgd. Kennemerland had het afdelingsblad Gens Propria en Rijnland publiceerde het Mededelingenblad van de afdeling Rijnland. Op de betreffende subpagina’s vindt je de meest recente jaargangen.

Naast het Mededelingenblad verzorgde Rijnland tussen 1989 en 2007 in totaal vijf publicaties onder de titel Onze Voorouders. Kwartierstaten en Stamreeksen van leden van de NGV-afdeling Rijnland. de delen I en II zijn reeds lang uitverkocht. De digitale versie van deze boeken vind je op de subpagina Kwartierstatenboeken. De delen II, IV en V zijn nog tegen sterk gereduceerde prijzen verkrijgbaar.

In 1995 verscheen de eerste bronnenpublicatie van de afdeling Rijnland. Het betrof een bewerking door de heer C.W. Delforterie van de protestantse (onder)trouwregisters van Voorschoten. Sindsdien publiceerde de afdeling in totaal 26 bronnenboeken met bewerkingen van de doop-, trouw- en begraafregisters van de dorpen in het Rijnland. De delen 1-11, 13, 15 en 20 zijn digitaal beschikbaar in het submenu Bronnenboeken.