15 juni: Famillement 2024 in Deventer.

15 juni: Famillement 2024 in Deventer.

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis organiseert op zaterdag 15 juni in samenwerking met Collectie Overijssel het Famillement 2024. Het thema van deze editie is ‘Nieuwe familie’. Van noodgedwongen, alternatieve familieverbanden in het weeshuis, en dankzij DNA databanken gevonden broers en zussen, tot de nieuwe familiebanden die gevormd worden als je vanwege (gedwongen) migratie niet bij je eigen familie op kunt groeien. Tijdens Famillement stellen CBG en CO alle alternatieve families centraal.

Het Stadsarchief Deventer en de Bibliotheek Deventer locatie Centrum openen de deuren om beginnende en ervaren genealogen te ontvangen en van een boeiend programma te voorzien.

Famillement is het grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis en genealogie in Nederland. Het is de ontmoetingsplek voor liefhebbers van familiegeschiedenis, starters én ervaren genealogen. Tijdens het evenement kunnen alle bezoekers lezingen bijwonen, workshops volgen en stamboomgegevens uitwisselen. Voor verenigingen en organisaties is het mogelijk deel te nemen aan de informatiemarkt. Famillement is de perfecte gelegenheid om bekende of nieuwe doelgroepen te ontmoeten.  

Meer informatie op: http://www.cbg.nl/actueel