NGV Flevoland

Voorouderspreekuren waar en wanneer

Maandelijks worden door bestuursleden voorouderspreekuren gehouden in de Flevomeer bibliotheek van Lelystad (elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur), de Nieuwe Bibliotheek van Almere (elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur) en in de Flevomeer bibliotheek in Emmeloord (elke tweede zaterdag van de maand vanaf 10.00 uur). In Kampen in de Stadskazerne is elke 1-ste zaterdag van de maand een voorouderspreekuur van 10 tot 12 uur in samenwerking met de Historische Vereniging Jan van Arkel. Namens de NGV is Neel Wijshake de contactpersoon.

Ervaren en enthousiaste vrijwilligers staan klaar om alle vragen mbt stamboomonderzoek te beantwoorden. Zij kunnen helpen als je bent vastgelopen met je onderzoek. Ook kunnen zij adviseren als je wilt beginnen met het vastleggen van jouw familiegeschiedenis.

De bezoekers zijn beginners of komen met gerichte vragen, bijvoorbeeld omdat ze oud schrift niet kunnen lezen of vastgelopen zijn met hun onderzoek. De toegang tot alle spreekuren is gratis en aanmelden is niet nodig. De bestuursleden en enthousiaste leden die de bezoekers helpen bij hun stamboomonderzoek zijn zelf ervaringsdeskundigen en geven onder andere informatie over genealogische computerprogramma’s en websites.

WaarWanneerWieTijd
Almere De Nieuwe bibliotheek1e zaterdag van de maandPeter Bedeker
Antoinette Timmermans
Piet Peeters
Joop Campfens
Hub van Helvoort
Geert Baas
11.00 – 15.00 uur
Dronten / Swifterbant1e zaterdag van de maand*Fred van der Zwan (Piet Peeters en Antoinette Timmermans ondersteunen bij toerbeurt Fred van der Zwan in Dronten en Swifterbant)10.00 – 12.00 uur
Emmeloord Flevomeer bibliotheek2e zaterdag van de maandWillem Braam
Jaap van Woudenberg
Harry Kramer
10.00 – 12.00 uur
Kampen Stadskazerne1e zaterdag van de maandNeel Wijshake en collega’s van de Historische Vereniging o.a. Jan van Arkel10.00 – 12.00 uur
Lelystad Studiecentrum Batavialand1e zaterdag van de maandJonny Serno
Maurice Kruijk
11.00 – 15.00 uur
Zeewolde Flevomeer bibliotheek2e zaterdag van de maandAntoinette Timmermans
Truus Visser
Nico van der Zwet
11:00 – 13:00 uur

*oneven maanden in Dronten, de even maanden in Swifterbant