Familiegeschiedenis: meer dan namen en data

Familiegeschiedenis: meer dan namen en data

Presentatie nieuwe publicatie NGV-afdeling Rijnland en Kennemerland

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een nieuwe uitgave van de NGV-afdeling Rijnland en Kennemerland. Op vrijdag 15 september wordt het boek ‘Genealogieën en verhalen van Rijnlandse en Kennemerlandse voorouders’ in het Dorpscentrum Oegstgeest aangeboden aan Klaartje Pompe (hoofd Afdeling Publiek Noord-Hollands Archief) en Cor de Graaf (adjunct-directeur van Erfgoed Leiden e.o.).

Negentien auteurs afkomstig uit verschillende afdelingen van de landelijke Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) hebben een artikel aangeleverd. Het scala aan verhalen is groot, maar ze spelen zich allemaal af in  Rijnland en Kennemerland. Aan de orde komen het verhaal van een veroordeling tot de brandstapel in Katwijk aan den Rijn (ca. 1705), de biografie van een 16e eeuwse vluchteling uit Vlaanderen, de opkomst en verdwijning van een Haarlemse familienaam, de opkomst van armenzorg in Leiden (1581-1593), datering van oude familiefoto’s, een onbekende verzetsstrijder uit Leiden, en een verhaal over een 17e eeuwse Woubrugse scheepmakersfamilie. Kortom een interessante mix van verhalen over gewone mensen uit de geschiedenis van Rijnland en Kennemerland.

De presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 15 september in het Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, 23411 HA Oegstgeest. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.