NGV Schepperle Award

NGV Schepperle Award

Het hoofdbestuur van de Nederlandsche Genealogische Vereniging heeft besloten om jaarlijks een prijs toe te kennen aan een persoon of groep die zich op het gebied van familiekunde (genealogie), genetica en/of heraldiek heeft onderscheiden. Daarbij gaat het om aspecten als creativiteit, veelzijdigheid en deskundigheid, alsmede om de impact in Nederland van het uiteindelijke resultaat.

De toe te kennen prijs draagt de naam: NGV Schepperle Award. De prijs is vernoemd naar de heer George Schepperle, die vele jaren trouw en actief lid is geweest van de NGV en binnen de vereniging allerlei rollen heeft vervuld. Na zijn overlijden mocht de NGV een deel van zijn nalatenschap ontvangen, waarmee hij ook na zijn overlijden een grote bijdrage levert aan de groei en bloei van de vereniging.

Nominaties voor de NGV Schepperle Award kunnen worden ingediend door leden van de NGV en andere belangstellenden door gebruik te maken het daarvoor beschikbare opgaveformulier op de website van de landelijke vereniging: NGV Schepperle Award – Nederlandse Genealogische Vereniging

Uit alle inzendingen kiest het Hoofdbestuur een drietal finalisten. Hun prestaties zullen worden gepresenteerd tijdens een landelijk evenement van de NGV. Vervolgens krijgen de aanwezigen bij zo’n evenement de gelegenheid om een winnaar te kiezen. Voor het jaar 2023 zal de NGV Schepperle Award worden toegekend en uitgereikt tijdens het landelijke NGV Evenement op zaterdag 7 oktober in het Paushuize in Utrecht.

Voor nadere informatie: of