NGV Kempen- en Peelland

Home

Welkom op de website van de afdeling Kempen- en Peelland (KPL). Een korte indruk van wat de afdeling allemaal doet, vind je hier.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog richtte men officieel de NGV op. In juni 1954 werd de provincie Noord-Brabant een afdeling. Al gauw bleek deze te groot en splitste het Hoofdbestuur de provincie in drie afdelingen.

De afdeling Kempen- en Peelland ontstond zo in februari 1957 en valt ongeveer samen met twee van de vier kwartieren van de Meijerij van Den Bosch, inderdaad: Kempenland en Peelland. De postcodes die bij onze afdeling horen, staan hier. Een lijst van alle plaatsen en de gemeente waaronder deze plaatsen (dorpen, steden) vallen is hier te bekijken.

De afdeling wordt geleid door een Afdelingsbestuur. Voor de namen en e-mailadressen van de bestuursleden ga je naar de Bestuurspagina.

Minimaal vier maal per jaar verschijnt ons genealogisch tijdschrift  ‘De Twee Kwartieren met genealogische artikelen van onze leden, informatie over cursussen en over de lezingen.

De meeste activiteiten vinden plaats in wijkcentrum ’t Trefpunt, Belgiëplein 20, 5628 XJ  EINDHOVEN. Zoals de lezingen die zeven à acht maal per jaar gehouden worden. Ook worden regelmatig workshops gegeven.

De afdeling bezit daar een vrij grote Bibliotheek met boeken en cd-roms.

Wil je graag persoonlijk contact? Kom dan naar een van onze bijeenkomsten. Kijk in de Agenda voor de lezingen, cursussen en andere activiteiten van KPL.  Ook kun je de secretaris een email sturen.