NGV Zuid-Limburg

Afdeling

De NGV afdeling Zuid-Limburg is één van de ruim twintig afdelingen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en is in 1973 opgericht als ‘afdeling Limburg’. De afstand van het noordelijkste puntje van de provincie (Mook en Middelaar) tot het zuidelijkste puntje in de buurt van Vaals bedraagt ca. 140 km en bleek te groot voor het samenbrengen van leden van de afdeling.

De huidige afdeling omvat Midden- en Zuid-Limburg met als grootste steden Maastricht, Heerlen, Sittard en Roermond.

Na gemeentelijke herindelingen liggen in het gebied de volgende gemeenten:
Beek, Beekdalen*, Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maastricht, Maasgouw, Meerssen, Roerdalen, Roermond, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.
(postcode 6040 t/m 6499)

Wordt u lid van de NGV en woont u in bovenstaand gebied dan wordt u – als u geen voorkeur opgeeft – automatisch ingedeeld bij de afdeling Zuid-Limburg (LBZ). U kunt ook besluiten om bij een andere afdeling ingedeeld te worden. Meer informatie over het lidmaatschap.

Woont u in Nederweert of Weert dan wordt u -als u geen andere keuze maakt- ingedeeld bij de afdeling Kempen- en Peelland (KPL).

Noord-Limburg met de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo, en Venray maken deel uit van de afdeling Land van Cuyk en Ravenstein (LVC).

Werkgebied NGV afdeling Zuid-Limburg
*Beekdalen = Nuth, Onderbanken en Schinnen