Wat voegt DNA toe aan je stamboom?

Wat voegt DNA toe aan je stamboom?

Zo’n tien jaar geleden werd DNA meestal in verband gebracht met moordzaken, maar de laatste jaren steeds vaker met het zoeken naar onbekende ouders (of grootouders), meestal de biologische vader. De prijs van DNA-testen is binnen het bereik van een groter publiek gekomen. Wereldwijd hebben meer dan 40 miljoen mensen een commerciële DNA-test gedaan. Hoe kan DNA ons onderzoek verder helpen? Dit wordt een laagdrempelig verhaal. Je hoeft niets van DNA te weten; ook is het niet nodig om zelf een test gedaan te hebben.

Zes jaar geleden heeft Peter-Paul Kolber een eerste DNA-test gedaan. In deze lezing vertelt hij ons welke testen er zijn, waar je op moet letten, welke verdere mogelijkheden een DNA-test biedt.en wat het hem heeft opgeleverd.

Datum: 13 juni 2024
Locatie: Odasingel 90, 6131 GZ Sittard, zaal open 19.00 uur.
Vrij toegang, aanmelden is niet nodig.

Spreker: Peter-Paul Kolber is secretaris van de afdeling Zuid-Limburg. Hij houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met genealogisch onderzoek. DNA is daar een mooie aanvulling op. Daarnaast is hij lid van de NGV DNA-team en webmaster van de www.ngv.nl/dna website. Samen met Gerrit Woertman geeft hij door het land workshops over het duiden van de resultaten van DNA-testen.