Gooiland

Genealogie speciaal voor het Gooi

CD Gooise Geslachten, CD Oude Sporen 2004

Op de CD staan een groot aantal genealogieën en kwartierstaten, ca 17.500 personen. Deze genealogieën zijn ook direct benaderbaar via: Gooiboek Gooise Geslachten

De CD bevat ook de tekst van de NGV Gooiland publicatie (2001): De Gooise Matras.

Verder bevat de CD ook tal van indexen van Doop-, trouw- en begraaf registers van diverse dorpen en steden opgenomen.
Bovendien is er algemene en genealogische informatie over Erfgooiers opgenomen, “onderzoek in Erfgooiersarchief” (Naarden) en “Koptienden registers” (Streekarchief).

Het “Gooise Geslachten” project werd geïnitieerd door wijlen Bert de Beer. Bijdragen werden geleverd door:
De dames: P.B.W. Krijnen-van Gog, Bussum; J.Mascini-Koster, Ugchelen; E. Scheffer, Hilversum; T.C. van Vuure-ter Weijde, Almere.
De heren: J.G.G. Brugman, Landsmeer; L.J. de Beer, Hilversum; J.A. Does, Oosterend; J.M. Eijden, Bussum; J. Knecht, Hilversum; A.F. Korthof, Vojens, Denemarken; H. Kos, Huizen; M. Majoor, Eemnes; E.G. Splint, Castricum; G.J. van der Veer, Hoek van Holland; W.J. Willard, Nieuw Weerdinge.

“De Gooise Matras” werd samengesteld door A.H. Honing. Bijdragen zijn geleverd door:
De dames: A. Baalhuizen, J. Boelhouwer-Hartjes, T. Hoekstra, P.B.W. Krijnen-van Gog, M. Rijkelijkhuizen, M.E.T. de Ruiter, I. Smit, S. van de Wetering

De heren: G. Bor, J. Hoetmer, A.H. Honing, H. Hogenbirk, T. Lintmeijer, M. Majoor, R. van der Roest, H.J. Weg, W.J. Willard

De genealogieën en kwartierstaten (Gooise Geslachten en Gooise Matras) zijn ook ingevoerd in de database van Geneanet (een gratis Geneanet account en inloggen is noodzakelijk): Gooise Geslachten

Daarnaast zijn ook nog extra Geneanet genealogische gegevens van Bert de Beer opgenomen.
Een aantal additionele data zijn toegevoegd (bijv. ex WieWasWie) om aansluitingen te maken tussen verschillende stambomen. In enkele gevallen zijn wijzigingen t.o.v. de NGV CD aangebracht wanneer recentere informatie, bijv. afkomstig uit de database van Jan Schipper, daar aanleiding toe gaf.

Verdere aanvullingen:
Data afkomstig van Wim Willard, Frans de Gooijer en van Jaap van Kuler betreffende stamreeks Christiaan Andreas Lam (gepubliceerd in “Oude Sporen” 2012 nr 1, p.6-8)

Genealogie websites in het Gooi

Gooi en Vecht Historisch
Hier vind je een overzicht van genealogische data en informatie over de bronnen voor genealogisch onderzoek aanwezig bij het Streekarchief Gooi en Vechtstreek.

Larense Voorouders
Omvang ca 60.000 personen. In eerste instantie alleen de personen die in Laren zijn geboren, getrouwd en/of overleden. Van deze personen worden de ouders en evt. kinderen vermeld (ook als deze geen enkele directe band met Laren hebben). Wij gaan uit van officiële bronnen. Uw hulp hebben we hard nodig om de gegevens van de vorige generatie met de huidige generatie te verbinden. In toenemende mate worden ook gegevens uit andere plaatsen toegevoegd.

Genealogie Huizen, Blaricum en Laren door Jan Schipper
Een bijzondere site met veel gegevens over de bevolking van Huizen Periode 1502-1811, incl. een bevolkingsreconstructie bijv. mede op basis van Koptienden. Na een belangrijke update bevat de site nu ook veel gegevens over  Blaricum en Laren vanaf 1502 tot en met 1811.  Jan heeft ook een uitgebreide handleiding geschreven voor het gebruik van Koptienden in genealogie.

In dienst van Napoleon
Deze website bevat gegevens over het lot van jongemannen in het gebied Tussen Vecht en Eem, 1810-1814

Genealogie van Hilversum (is er niet meer)
Deze site bevatte de gegevens van de personen die in Hilversum, geboren, gedoopt, getrouwd en overleden zijn. Op site was onder andere verwerkt: alle DTB registers voor 1812, alle geboorteaktes burgerlijke stand van Hilversum van 1812 tot en met 1899, alsmede alle trouwaktes van de Burgerlijke stand Hilversum van 1812 tot en met 1932.

Homepage van Maria Vos-Blekemolen
Een zeer uitgebreide verzameling van genealogieën en kwartierstaten, met o.a. Gooise families Bakker, Beek, Borsen, Brouwer, Calis, Cult, Dekker, Doornik, Duerkant, Duurland, Furstner, de Gooijer, van der Heiden, Jacobs, de Jong, Keute, de Klerk, Keijer, Kuiper, Loman, Meijer, Nauta, Plat, van der Ploeg, Puijk, Raven, Ruijter, Testas, Timmerman, UIydert, , Visser, Vos, Welle.

Genealogische informatie van Frans de Gooijer (1933-2017) Deze website wordt niet meer bijgewerkt!!!
Het wel en wee van Gooiland, de Erfgooiers en de familie ‘de Gooijer’; de historie, genealogieën foto’s etc: te veel om op te noemen!